HTML

Extrém Szakács projekt (2006-2016)

Az "Extrém Szakács" a világ extrém- és jellegzetes helyein Paprikás Csirkét főz a magyar kultúra tiszteletére. Emellett kalandozik és felfedez - itthon és külföldön. Légy Te is részese a folyamatnak! E-mail: elnokseg@lucullusbt.hu

Fotók

Videók

Partnerek

Paprikás csirke a II. Kaukázus Ralin / Tanktető

2009.08.28. 17:00 lucullus

 

Véget ért a II. Kaukázus Rali autós kaland- és túlélőtúra, amely 17 napon és 7000 kilométeren keresztül vezetett Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Macedónia, Bulgária, Törökország, Grúzia és Örményország legszebb vidékein. Minden résztvevő szerencsésen célba ért Jerevánba, Örményország fővárosába. Személyi sérülés nem történt, ellenben kisebb-nagyobb technikai problémákkal, vontatással, eltévedéssel, rendkívül rossz út-, és tájékozódási viszonyokkal mindenki szembesült az út során.
A versenyt Gyurman Zoltán és Visnyovszki Ádám nyerte a Quart Team csapatból, a második helyezett az amerikai Texas Dream Team csapata, Alice Yates és Charles Westrup lett, míg a harmadik helyen a német Thomas Danuch és Waltraud Land végzett egy eredeti Kübelwagennel.  A  verseny jót
ékonysági különdíját az angol Extreme Trifle csapat nyerte.

A második alkalommal megrendezett  extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezetett, ahová eddig kevés turista merészkedett. Az út során érintették a ’90-es évek és napjaink háborús zónáit, puskaporos tájait is. A verseny célja volt, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta egyik legnagyobb gyerekotthonának kis lakóin segítettek játék, ruha, és pénzadományaikkal.

A soron következő extrém főzés

A Kaukázus Rali másik jellegzetes motívuma a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület  következő extrém főzése volt: Turóczi Gábor „extrém szakács”, az egyesület elnöke az út egy útszéli tankjának tetején főzte meg a magyar kultúra jellegzetességét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT. Emellett PAPRIKÁS KRUMPLIT is főztek a magyar, német, lengyel, angol és amerikai résztvevők, valamint a helyi lakosok nagy örömére a Lucullus fűszerek segítségével.  A magyar főzések mellett Turóczi Gábor végigkóstolta a Balkán és a Kaukázus ételkülönlegességeit.  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest yerevan rali

A bejegyzés trackback címe:

https://extremszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr821461037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása