HTML

Extrém Szakács projekt (2006-2016)

Az "Extrém Szakács" a világ extrém- és jellegzetes helyein Paprikás Csirkét főz a magyar kultúra tiszteletére. Emellett kalandozik és felfedez - itthon és külföldön. Légy Te is részese a folyamatnak! E-mail: elnokseg@lucullusbt.hu

Fotók

Videók

Partnerek

Paprikás Csirke az albán betonbunker tetején

2011.10.29. 14:24 lucullus

 

 

 

 

 

 

 

 


És IGEN, IGEN, IGEN! Megcsináltuk. Megjártuk a Balkánturiszt autós tájékozódási ralit. Mindent körbeettünk és körbeittunk, és főztünk egy Paprikás Csirkét a magyar konyha tiszteletére.

Paprikás Csirke az albán betonbunker tetején 

Több mint egy év kihagyás után az Extrém Szakács (a Lucullus BT önálló gasztroprojektje) megvalósította a 14. Paprikás Csirke főzését, amellyel a magyar kultúrát és gasztronómiát népszerűsíti szerte a világban. A főzésre ezúttal Albániában, Korce városának egy jellegzetes betonbunker- tetején került sor, a “Balkánturiszt” autós tájékozódási ralin. A verseny alatt az Extrém szakács “Ták Mozsna” ralicsapata 7 nap alatt 3000 km-t autózott, és ismét betekintést nyert a helyi gasztronómiába – Szerbiában, Montenegróban, Koszovóban, Albániában, Boszniában és Horvátországban.  Az Extrém Szakács együttműködő partnerei a chocoMe és a chococo voltak.

“A lassan 9. éve éve működő Lucullus BT gasztronómiai egyesület nem elegendő arra, hogy a magyar konyhát külföldön és otthon maradéktalanul népszerűsítse, ezért egészül ki az Extrém Szakács projekttel – mondta el Turóczi Gábor, a főzések elkövetője, egyben az egyesület elnöke. A magyar konyha mély hátrányból indul, ha adott esetben olasz, vagy francia konyhával hasonlítjuk össze, ezért kell sokkolnunk a helyszínekkel – tette hozzá Turóczi Gábor, aki az Északi-sarktól, Mongólián és a Kaukázuson át a Karib-tengerig már rengeteg furcsa helyszínen főzött - tanktetőn, a Lánchíd pillérén, de iskola vagy szobor tetején is. Itt rengeteg betonbunker van, így az Enver Hodxa által megálmodott, őrült-utópisztikus helyszín adta magát”.

További info: 

Lucullus BT, Extrém Szakács projekt
+3620 240-8530 

Web: http://lucullus.blog.hu és http://extremszakacs.blog.hu 
Fotók az egész raliról (8 nap): http://indafoto.hu/hanuman

Az esemény után megjelent hírek: 
 

Klub Rádió
Nol.hu
Népszabadság (nyomtatott)
Új Néplap (nyomtatott)
Elite Magazin
Jászberény online
GSZT 
www.szoljon.hu
TTG HUNGARY magazin
Jászsági Tuti Tipp
 

Szólj hozzá!

Címkék: balkánturiszt rali 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://extremszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr73338072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása