Az "Extrém Szakács" nem csupán egy SZEMÉLY (Turóczi Gábor) vagy GASZTRONÓMIAI PROJEKT (amit a Lucullus BT gasztronómiai egyesület indított útjára), hanem egy olyan LEHETŐSÉG is - amely a magyar kultúrát és annak szerves részét képező gasztronómiát hivatott külföldre és itthonra közvetíteni.
Lassan, de biztosan behálózzák a Földet az extrém- és jellegzetes helyen történő magyar főzések: ezeddig 13 nagyszabású akciót vittünk véghez 5 év alatt: az Északi-sarkon, egy levegőben lógó étteremben, a Bp-Makó és Bp-Bamako ralin, a Lánchíd- és a Sztálin szobor tetején, Trinidad és Tobagó szigetén a Karib-tengeren, a Góbi-sivatagban, a II. Kaukázus ralin, a Transz Dnyeszteri Köztársaságban (Budapest-Csernobil rali), a Budapest-Nordkapp ralin, a Sümegi Művházban, és a III. Jászsági Ralin.
Ezekről a megmozdulásokról ezeddig közel 1,500 db médiamegjelenést sikerült produkálnunk Magyarországon, az Egyesült Államokban, Mongóliában, a Feröer-szigeteken, Örményországban, Törökországban, Szlovákiában, Belgiumban és még sok más helyen. Emellett a magyar ételeket (Paprikás Csirke, Paprikás Krumpli, Békési Tarhonya) számos külföldi személy megkóstolta a jóvoltunkból: így II. Albert monacói herceg, egy thai szépségkirálynő, örmény halászok, török újságírók, malii afrikai éhezők, egy mongol polgármester, lengyel és amerikai raliversenyzők - és még sorolhatnánk napestig...
Véleményünk szerint mindez egy "legalulról" építkező, 0% állami szerepvállalást magáénak tudó kezdeményezés számára ez nem is olyan rossz arány.
Hisszük, hogy a világot és a benne élő embereket a gasztronómia köti össze a legjobban, és az ételhez mindenkinek egyformán joga van. Szeretnénk megőrizni a régi gasztronómiai értékeket és hagyományokat, miközben komolyan tanulmányozzuk a molekuláris és avantgárd konyhákat is.
Ha Önnek szimpatikus az Extrém Szakács tevékenysége, akkor kérjük, segítsen nekünk céljaink magvalósulásában. Küldjön nekünk e-mailt, konkrét marketing ajánlatainkról ITT tájékozódhat.
Baráti Üdvözlettel:
Az Extrém Szakács (és segítői)