ELKÉSZÜLT A PAPRIKÁS CSIRKE AZ ÉGBEN
a világ egyetlen függő éttermében, Belgiumban
Az esemény különlegessége volt, hogy idén ezen a napon nyitották meg az extrém főzőműhelyt a nagyközönség előtt. A happeninget a magasban függő étterem ötletgazdája, Quentin Jaboul, valamint az étterem technikai megvalósítója, David Ghysels celebrálta. A közel félórás, levegőben töltött lakoma gerincét főleg belga nemzeti ételek és francia borok alkották, de nagy sikernek örvendett az a magyar paprikás csirke is. Az étel mellé magyar pálinka is járt; a vendéglátók elismerő szavakkal nyilatkoztak a magyar italról.
Az eseményt Kerényi Korinna fotóművész, valamint a Duna TV és a TV Paprika stábjai dokumentálták. A forgatócsoportokat a Malév és a Regina szállítmányozta.
A magyar paprikás csirke sikerén felbuzdulva a "Dinner in the sky" tulajdonosai meghirdették a „Nemzetek konyhája” programsorozatot, aminek keretében az étterembe hívnak jeles szakácsokat a világ minden tájáról, hogy elkészíthessék nemzeti ételeiket az érdeklődőknek. A szervezők tiszteletbeli vendégként a Lucullus Baráti Társasággal is számolnak a jövőben.
Együttműködő partnereink: