HTML

Extrém Szakács projekt (2006-2016)

Az "Extrém Szakács" a világ extrém- és jellegzetes helyein Paprikás Csirkét főz a magyar kultúra tiszteletére. Emellett kalandozik és felfedez - itthon és külföldön. Légy Te is részese a folyamatnak! E-mail: elnokseg@lucullusbt.hu

Fotók

Videók

Partnerek

Paprikás Csirke az Északi-fokon / Véget ért az I. Budapest-Nordkapp Tájékozódási Rali

2010.07.15. 15:47 lucullus

 
 Véget ért az I. Budapest-Nordkapp Tájákozódási Rali, amelyen összesen 30 személy vett részt.
A Magyarországon, Szlovákián, Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, Észtországon, Finnországon, Svédországon és Norvégián át egészen az Északi-fokig tartó versenyen minden egység sikeresen célba ért, és meghódította a kontinens legészakibb pontján található Északi-fokot.
A verseny teljesítette jótékonysági akcióját is: ruházatot és tartós élelmiszereket osztott szét Felsőzsolcán árvízkárosultaknak a  a Fjallräven, a HanWag, a Primus és a ChocoMe jóvoltából.

Az útvonal
View Budapest-Nordkapp 2010 in a larger map

 

 

Paprikás Csirke tizenegyedszerre is + a helyi konyhák megismerése

A versenyen részt vett Turóczi Gábor „Extrém Szakács” is, aki az ötfős „Ták Mozsno” csapattal együtt elkészítette a XI. Paprikás Csirkét a magyar kultúra tiszteletére. Az étel az éjjeli napsütésben szikrázott Európa „csúcsán”, eztán a magyarok legjellegzetesebb italával, a pálinkával öblítették le.
Az Extrém Szakács emellett paprikás krumpli t is főzött a svéd-finn határon, valamint  fine dining stílusú rénszarvas-carpaccio elkészítésére is sor került barna mártással, vörösáfonya lekvárral és poláris kenyértallérral. Az ismerkedés a helyi konyhákkal folytatódott: az Extrém Szakács sós-medvecukor fagylaltot, jávorszarvas fasírtot, rénszarvas parizert mocsári hamvas szederrel, uborkás-mártásos sült virslit, csokis mustárt és a „muikku” névre hallgató oului sült tavi apróhalat is megkóstolta.
„A skandináv és a finn konyha kiváló, finom ételekből és kiváló minőségű alapanyagokból áll, csak sajnos erről nagyon kevesen tudnak. Örülnék, ha hozzám hasonlóan valaki rénszarvas pörköltet készítene a világban, s ha Magyarországra érne, biztosan ott lennék egy kóstolásra” – mondta el Turóczi Gábor. „Örülök, hogy újabb gasztronómiai akciónk is sikeres volt” – tette hozzá.

Főzős fotók:  ITT.

Utazós fotók:  ITT. 

Médiamegjelenések az útról: 

 
Napi Turizmus hírlevél
TTG Hungary hírlevél
RTL KLUB Online

 

További információ

Lucullus BT/Extrém Szakács projekt

+3620 240-8530

www.extremszakacs.hu  
www.lucullus.hu

www.budapestnordkapp.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest nordkapp rali

A bejegyzés trackback címe:

https://extremszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr152153715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.